270 de soferi testati cu fiola in Alba Iulia!

Două sute șaptezeci de conducători auto au fost testați de polițiștii rutieri din Alba Iulia și de la secțiile de poliție rurală arondate, noaptea trecută, în cadrul unei acțiuni care a vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența alcoolului sau a drogurilor. Polițiștii au depistat 4 conducători auto care au urcat la volan după ce au consumat alcool sau droguri. 

În noaptea de 07/08 ianuarie 2023, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia, sprijiniți de polițiștii de ordine publică, au organizat o amplă acțiune care a avut ca scop prevenirea accidentelor rutiere și depistarea conducătorilor auto care pun în pericol siguranța traficului rutier și conduc  autovehicule fiind sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor. 

Polițiștii au acționat în filtre rutiere și au oprit, pentru control, 270 de conducători auto. În urma testărilor, pentru 4 dintre aceștia au rezultat valori pozitive în ceea ce privește consumul de alcool sau droguri, în două dintre aceste situații fiind constatate fapte de natură penală.  

În total, polițiștii au constatat 23 de abateri de natură contravențională, care au fost sancționate cu amenzi în valoare de 7.830 lei, au reținut două permise de conducere și au retras două certificate de înmatriculare. 

Față de unul dintre conducătorii auto a fost luată măsura reținerii. 

Exemple:

În jurul orei 19,30, pe raza localității Teleac, a fost depistat un bărbat de 44 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism fiind sub influența băuturilor alcoolice. 

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de bărbat, a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi, 8 ianuarie, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale. 

În jurul orei 23,30, polițiștii au oprit, pentru control, pe B-dul Încoronării din municipiul Alba Iulia, un autoturism condus de un tânăr de 29 de ani, din comuna Mărtinești, județul Hunedoara. 

În urma testării acestuia cu aparatul drogtest, a rezultat că era sub influența drogurilor, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice, în vederea stabilirii prezenței, în organism, a substanțelor cu efect psihoactiv. 

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența substanțelor interzise. 

Recomandari

Alte Articole