26 de soferi fara permis! Au depasit neregulamentar!

Într-o singură zi, poliţiştii din Alba au reţinut 26 de permise de conducere pentru depăşire neregulamentară. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba reaminteşte că respectarea regulilor privind depăşirea este esenţială pentru ca traficul rutier să se desfăşoare în condiţii de siguranţă. 

La data de 15 decembrie 2019, Serviciul Rutier Alba a organizat, pe raza întregului judeţ, o acţiune ce a avut ca scop creşterea siguranţei rutiere şi depistarea conducătorilor auto care nu respectă regulile privind depăşirea. 

Cu această ocazie,  poliţiştii au depistat 26 de participanţi la trafic care s-au angajat în depăşiri neregulamentare precum şi alţi 84 care au încălcat alte reguli privind circulaţia pe drumurile publice. 

Şoferilor care s-au angajat în depăşiri riscante, complementar sancţiunii contravenţionale aplicate, le-au fost suspendate permisele de conducere. 

Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 28.840 lei. 

Stimaţi conducători auto, efectuarea de depăşiri riscante poate avea consecinţe deosebit de grave pentru viaţa dumneavoastră şi a celorlalţi participanţi la traficul rutier. 

Respectaţi regulile de circulaţie!

Viteza neadaptată la condiţiile de drum, cauza unui accident rutier în urma căruia două persoane au fost rănite. 

La data de 15 ianuarie 2019, în jurul orei 19,30, un tânăr de 25 de ani, din comuna Ighiu, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 107 H, pe raza localităţii Şard, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, a pierdut controlul asupra autoturismului şi a acroşat două tinere, în vârstă de 17 şi 36 de ani, care se deplasau pe marginea părţii carosabile, în aceeaşi direcţie de mers. 

În urma accidentului, cele două tinere au suferit leziuni corporale şi au fost transportate la spital, pentru îngrijiri medicale. 

Atât conducătorul auto cât şi victimele accidentului au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. 

În cauză a fost întocmit un dosar penal în cadrul cărui cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă. 

Pentru a evita implicarea în astfel de evenimente, poliţiştii recomandă conducătorilor auto să adapteze, în permanenţă, viteza la condiţiile de drum şi le reaminteşte că, în condiţiile unui carosabil acoperit cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă, viteza maximă admisă este de 30 km/h, în localităţi şi 50 km/h în afara acestora. 

Pietonilor le recomandăm să nu circule pe partea carosabilă, iar pe timp de noapte să poarte accesorii fluorescent-reflectorizante pe îmbrăcăminte sau o sursa de lumina, vizibila din ambele sensuri de mers. 

Recomandari

Alte Articole