150 DE ZILE FĂRĂ PERMIS, PENTRU PUNEREA ÎN PERICOL A SIGURANȚEI CIRCULAȚIEI PE AUTOSTRADA A1

 

 

În urma apariției, pe rețelele sociale, a unor imagini surprinse, la data de 21 ianuarie 2024, pe autostrada A1, Compartimentul Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba este abilitat să facă următoarele precizări: 

La data de 21 ianuarie 2024, în jurul orei  15:00, polițiștii Biroului Poliția Autostrăzi A1 Râmnicu  Vâlcea – Deva au depistat, la km 325, pe sensul spre Râmnicu Vâlcea, un autoturism înmatriculat în județul Sibiu, care circula cu viteza de 171 de kilometri/oră, în zona unde limita de viteză este de 130 de kilometri/oră. 

Autoturismul a fost identificat, în trafic, în zona kilometrului 316, balizată corespunzător, prin devierea traficului din banda 2 în banda 1, dar nu a oprit la semnalul regulamentar al polițiștilor, lovind o baliză.

A fost urmărit pe o distanță de aproximativ 20 de kilometri, pe parcursul cărora conducătorul auto a adoptat un comportament agresiv, prin trecere repetată de pe o bandă de circulație pe alta, dar și pe banda de urgență. Autoturismul urmărit a fost oprit la kilometrul 296.

La volanul acestuia a fost identificat un bărbat, de 32 de ani, din Porumbacu, județul Sibiu, față de care a fost luată măsura sancționării contravenționale pentru conducere agresivă, nerespectarea indicațiilor polițiștilor, circulație pe banda de urgență, folosirea telefonului mobil și pentru că a lovit baliza în încercarea de a evita oprirea, cu amendă în valoare totală de 5.610 lei.

Ca măsură complementară, polițiștii au dispus reținerea permisului de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, pentru 150 de zile. 

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest și cu aparatul drogtest, care au indicat că nu se afla sub influența alcoolului sau a drogurilor.

Recomandari

Alte Articole