150 de pomi de Crăciun, confiscaţi de poliţiştii din Alba

In data de 06.12.2014, poliţiştii Postului de Poliţie Avram Iancu împreună cu lucrători ai Ocolului Silvic Valea Arieşului, au acţionat în cadrul planului comun de acţiune „Scutul Pădurii 2014”, în vederea prevenirii şi combaterii tăierilor ilegale de pomi de Crăciun.
Cu această ocazie, în locul numit Micoaia, situat pe raza comunei Avram Iancu, a fost surprins în flagrant, C.G., de 41 de ani, din comuna Avram Iancu, în timp ce tăia fără drept, brazi de Crăciun.
Poliţiştii au recuperat 20 de brazi iar faţă de C.G. au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunii de tăiere ilegală de arbori.

În seara zilei de 07.12.2014, poliţiştii de siguranţă publică din Cugir, în timp ce efectuau controale în trafic împreună cu lucrători ai Ocolului Silvic Sâpcea Cugir, pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor privind transportul de material lemnos, l-au depistat pe C.R.P., de Cugir, în timp ce transporta cu o autoutilitară, 135 de pomi de Crăciun, nemarcaţi şi fără a deţine documente legale de provenienţă şi transport.
Cei 135 de pomi de Crăciun au fost confiscaţi şi predaţi ocolului silvic, pentru valorificare, iar faţă de conducătorul autoutilitarei a fost luată măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în valoare de 4.000 de lei, în conformitate cu prevederile art. 19 alin. 1 lit. b şi c din Legea 171/2010.

Recomandari

Alte Articole