139 noi locuri de parcare amenajate în Cugir

Administraţia locală a oraşului Cugir a demarat etapa a III-a a programului privind amenajarea parcărilor, care presupune în această ultimă fază crearea a 139 noi locuri de parcare.  Conform indicatorilor tehnico-economici şi a devizelor generale de lucrări, parcările sunt prevăzute după cum urmează: – strada Constructorului (în spatele Catedralei)- 38 locuri, str. Mureşului- 71 locuri şi Str. Alexandru Sahia (la intersecţia cu str. Tineretului)-30 locuri.

În momentul de faţă lucrările sunt în plină desfăşurare, iar potrivit reprezentanţilor primăriei cele 139 de parcări vor fi finalizate până la sfârşitul lunii septembrie. Ulterior, acestea vor putea fi închiriate de locatarii din zonă, care  vor plăti o taxă cuprinsă între 60 şi 100 de lei.

În ultimii 4 ani, în cadrul proiectului  privind amejarea parcărilor au fost înfiinţate în total 500 de locuri, pe străzile: Grigore Ureche, Ştefan cel Mare, Aleea Ştefan cel Mare, Emil Racoviţă (etapa I-a), Rozelor, Trandafirilor şi Lalelelor (etapa a II-a), Mureşului, Alexandru Sahia şi Constructorului (etapa a III-a).

Potrivit primarului Adrian Teban acest proiect s-a impus ca necesar în condiţiile în care numărul autoturismelor în oraş a crescut: „Crearea de noi locuri de parcare a reprezentat o investiţie necesară în primul rând pentru descongestionarea traficului. Până nu demult staţionarea maşinilor pe trotuare şi pe spaţiile verzi a reprezentat o reală problemă. Pentru a le cere posesorilor de maşini să respecte spaţiile destinate pietonilor, a trebuit să le oferim alternativa, adică locuri de parcare accesibile şi suficiente”. Pe lângă necesitate, implementarea proiectului a dat un plus de civilizaţie zonelor din faţa blocurilor şi a contribuit la creşterea confortului cetăţenilorîntrucât, o dată cu amenajarea parcărilor, pe toate străzile menţionate au fost modernizate trotuarele cu piatră cubică, carosabilul a fost refăcut prin turnarea de covor asfaltic, iar aspectul estetic a fost îmbunătăţit prin amenajarea de spaţii verzi

Recomandari

Alte Articole