Oamenii deștepți au puțini prieteni și evită discuțiile fără sens. Iată explicația psihologilor

Omul are nevoie de alți oameni, mai ales de prieteni buni, iar comunicarea cu ei are multe avantaje. Totuși, savanții și-au dorit să afle: este comunicarea necesară pentru fericire și împlinire? O cercetare, la care au participat 15 000 de oameni de la 18 la 28 de ani, a dezvăluit câteva concluzii importante. Psihologii-evoluționiști Satoshi Kanazawa de la Școala Londoneză de Economie și Norman Lee de la Universitatea din Singapore au analizat rezultatele studiului și au constatat:În primul rând, oamenii care trăiesc în zone dens populate, de obicei se simt mai puțin fericiți.

În al treilea rând, oamenii cu o inteligență ridicată deseori sunt excepție de la regulă.

Cu cât mai înalt este nivelul IQ-ului, cu atât mai puțin omul are nevoie de comunicare

Omul inteligent simte o plăcere mai mică atunci când este activ din punct de vedere social.

Omul inteligent trăiește o lume aparte

Majoritatea super-geniilor sunt singuratici. Ei nu sunt înțeleși și acceptați de oricine, deși nu îi deranjează acest lucru. Oamenii inteligenți sunt mai puțin preocupați să comunice Ei folosesc o mare parte din timp pentru a-și atinge propriile scopuri. Cercetătorul care vrea să descopere ceva sau scriitorul unui roman de succes, nu au nevoie de comunicare. Acest lucru îi sustrage de la lucrurile importante.

Potrivit unei teorii vechi, noi nu suntem doar genele străbunilor noștri, dar și memoria acestora. Stilul de viață al vânătorilor din trecut ne influențează viața și chiar modul în care simțim fericirea.

Ne simțim fericiți la fel cum se simțeau oamenii cu mii de ani în urmă. Strămoșii noștri trăiau în sate, unde nu locuiau mulți oameni. Ei rămâneau împreună pentru a fi puternici. În prezent, era noilor tehnologii provoacă o detașare de spiritual, de ceea ce este important.

Nivelul ridicat de inteligență permite adaptarea la noi condiții

Oamenii inteligenți au învățat cel mai bine să trăiască prezentul,  trăiască prezentul, dar și după propriile lor reguli.

Inteligența te ajută să nu te bazezi doar pe alți oameni. Oamenii înteligenți reușesc să fie în armonie cu ei înșiși. (Continuare aici)

Recomandari

Alte Articole