10.000 de măști medicale vor fi distribuite vârstnicilor din Alba Iulia de către Fundația Comunitară Alba, cu sprijinul Kaufland România

 

Protejarea vârstnicilor în contextul pandemiei Covid-19 rămâne o preocupare importantă pentru Fundația Comunitară Alba, această categorie de vârstă fiind cea mai vulnerabilă în fața noului coronavirus. Pentru a le veni în ajutor și pentru a contribui la reducerea riscului de infectare, Fundația Comunitară Alba a achiziționat un număr de 10.000 de măști certificate ca dispozitiv medical, cu un nivel de protecție de peste 98%, care vor fi distribuite în perioada următoare vârstnicilor din Alba Iulia cu o situație socială sub medie.

Acest demers este sprijinit de Kaufland România, prin finanțarea acordată Fundației Comunitare Alba în cadrul proiectului “Ajutăm Seniorii”, prin care compania a susținut, de la debutul crizei sanitare, achiziționarea de alimente de bază, medicamente, materiale igienico-sanitare sau echipamente de care au nevoie sau pentru protecția albaiulienilor în vârstă și vulnerabili.

Fundația Comunitară Alba va anunța, în zilele următoare, condițiile și modalitatea prin care 400 de seniori din Alba Iulia vor intra în posesia pachetelor cu măști, fiecare pachet conținând 25 de măști medicale de protecție.

“Într-o perioadă în care multe organizații neguvernamentale din România au dificultăți majore în a-și implementa programele și chiar în a-și asigura existența, Fundația Comunitară Alba a ales, de la începutul pandemiei, să facă orice efort este necesar pentru a ajuta comunitatea și în contextul crizei sanitare” – Dorin Sava, director executiv FCA.

“Perioada pe care o traversăm este dificilă și nu o putem depăși cu bine decât fiind solidari. Kaufland se implică pentru că este și va rămâne în continuare parte a comunității.” – Anna-Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland România.

Recomandari

Alte Articole