Ioan Popa, preşedintele grupului Transavia, cel mai mare business din industria cărnii de pui de pe plan local, cu peste 2.000 de angajaţi, consideră că economia ar trebui repornită cu orice preţ, altfel multe businessuri se vor pierde, iar economia se va prăbuşi.”Economia trebuie repornită cu orice risc. Altfel, ceea ce se va întâmpla cu businessurile, cu economia, va fi mult mai greu de gestionat decât orice virus”,.a spus Ioan Popa, director general, Transavia, în cadrul celei mai mari videoconferinţe pentru antreprenori “Cum trecem împreună criza”, organizată de Ziarul Financiar şi Banca Transilvania.
Alte declaraţii:
♦ În momentul de faţă lucrăm normal, cu toţi cei 2.200 de angajaţi angrenaţi în activitatea companiei. Nu s-a schimbat absolut nimic de când a început criza. A produce mîncare este un act responsabil. Oamneii beneficiază de acest lucru în fiecare zi şi noi facem lucrurile acum aşa cum le-am făcut înainte.
♦ Funcţionăm după reguli stricte şi severe de la înfiinţare de aceea, pentru noi, nu au fost modificări substanţiale în acestă perioadă.
♦ Lanţul integrat de producţie – este foarte important pentru noi şi sub raportul eficientizării, dar şi al controlului. În fiecare toamnă ne asigurăm toată baza materială pentru producţie.
♦ Dacă esţi o firmă sănătoasă şi nu stai pe credite altfel te adaptezi unei situaţii de criză.
♦ Situaţia nostră financiară este foarte solidă. Toate investiţiile pe care le-am planificat anul trecut pentru 2020 se desfăşoară potrivit calendarului iniţial.
♦ Industria alimentară – nu toate industria alimentară este foarte mică. România poate produce din surse proprii doar câteva produse alimentare, carne de pui şi ouă. Avem nişte slăbiciuni. Este păcat pentru că România are potenţial să producă hrană.
♦ Din partea statului am vrea să nu apară măsuri care să ne încurce buna funcţionare a businessului.
♦ Până acum nu au existat sincope în lanţul de producţie- raftul magazinelor. Asigurăm la acelaşi nivel producţia.
♦ În rândul antreprenorilor planează o stare de incertitudine pentru că nu ştim ce se întâmplă mâine. Continuare aici)