E.ON Energie România a montat cea de-a 16-a stație de încărcare rapidă a mașinilor electrice, la Râmnicu Vâlcea

                                                                                   

  • Odată cu punerea în funcțiune a acestei noi stații  se continuă amplasarea unităților de încărcare pe ruta Constanța – București – Timișoara; 
  • Până la finele anului 2020, prin proiectul NEXT-E, în România vor fi instalate 40 de unități de încărcare rapidă, dintre care 19 de către E.ON, iar 21 de către MOL România; 

Iași, 6 martie 2020 – E.ON Energie România a pus în funcţiune, în această săptămână, o nouă staţie de încărcare rapidă a autovehiculelor electrice, în perimetrul stației de servicii MOL din Râmnicu Vâlcea (Calea lui Traian, nr. 166), fiind astfel continuate lucrările pentru implementarea infrastructurii de transport electric pe ruta Constanța – București – Timișoara. 

Până acum, E.ON Energie România a montat 15 stații, dintre care 7 pe traseul Iași-Gheorgheni-Târgu Mureș, celelalte 8 fiind în localităţile: Piatra Neamţ şi Roman (jud. Neamţ), Bacău, Suceava, Adjud (jud. Vrancea) și București. 

Staţia de încărcare de la Râmnicu Vâlcea are o putere maximă de 93 kW. Astfel, timpul mediu de încărcare a unei maşini electrice va fi de aproximativ 40 de minute pentru 80% din baterie. În locaţie este instalată câte o staţie de tip fast charge 1×50 kW (curent continuu conectori CCS sau CHAdeMO) + 1×43 kW (curent alternativ conector Type 2), ce beneficiază de 2 locuri de parcare. 

Iniţiativa face parte din proiectul NEXT-E, cofinanţat din fonduri europene prin intermediul programului Connecting Europe Facility (CEF) prin care E.ON Energie România şi-a propus să instaleze 19 unităţi de încărcare rapidă a autovehiculelor, alte 21 urmând să fie instalate de către MOL, unul dintre partenerii din acest proiect.

Până în prezent, prin intermediul stațiilor NEXT-E instalate de E.ON Energie Romania, posesorii de autovehicule electrice sau hibrid au utilizat aproximativ 22 mii de kWh de energie electrică și au parcurs peste 120 de mii de km. Cele mai multe încărcări s-au făcut la stațiile din Suceava, Iași și Roman. 

Staţiile sunt integrate într-un sistem de monitorizare şi gestionare a sesiunilor de încărcare. Acest sistem asigură supravegherea non-stop a respectivei unităţi şi are posibilitatea de a rezolva de la distanţă eventualele incidente apărute în timpul încărcărilor. În plus, eventualele probleme apărute la staţiile de încărcare vor putea fi semnalate telefonic 24/7 la un call center al E.ON. 

Utilizatorii de vehicule electrice pot accesa şi rezerva staţiile direct pe https://harta-statii.eondrive.ro/ sau prin aplicaţia mobilă E.ON Drive, disponibilă atât pentru Android, cât şi pentru iOS. De asemenea, acestea pot fi vizualizate pe platforma online Plugshare.

Reţeaua pan-europeană NEXT-E va include 6 ţări diferite, iar 40 de staţii de încărcare electrică din totalul de 252 din proiectul NEXT-E vor fi instalate în România şi amplasate pe rutele: Suceava-Bacău-Călărași, Constanţa-Bucureşti-Timişoara şi Iaşi-Târgu Mureş – Alba Iulia. Prin această inițiativă, infrastructura de stații de încărcare pentru autovehicule electrice aferentă coridoarelor rutiere strategice europene (TEN-T) se va completa cu infrastructura de stații de încărcare pentru autovehicule electrice din România, facilitând transportul rutier cu emisii reduse de CO2 şi impact redus asupra mediului. 

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole