Neamtul de origine romana, Dieter Kaltenbach a facut o pasiune din producerea sucurilor de mere, presate la rece. De mic copil, de pe vremea cand locuia la Sebes-Petresti, isi dorea sa aiba o instalatie cu care sa obtina cel mai sanatos, curat si bun suc din lume. Visul i s-a implinit abia dupa 1989, cand s-a mutat in Germania. Atunci a reusit sa-si procure o instalatie profesionala de presat la rece. Si, pentru ca visul sa fie deplin, a adus instalatia in locul copilariei sale, ca, atunci cand este in satul natal, sa se bucure de acest mare hobby. Asa se face ca, Dieter produce cel mai sanatos suc de mere, care nu are niciun adaos de zahar, conservant sau enzime. Care este secretul? Dupa ce merele sunt stoarse la rece, mecanic, sucul este pasteurizat timp de 3 secunde, la o temperatura de 80 de grade si imbuteliat in sistem bag in box (vezi foto).
Este cunoscut ca sucul de mere are proprietati anticanceroase, este depurativ, detoxifiant hepatic, laxativ natural, antiseptic, tonic pentru intarirea si refacerea muschilor ( a masei musculare) si un bun remediu pentru durerile reumatice. Pe langa toate acestea, daca este combinat cu catina, intareste sistemul imunitar, imbunatateste functionarea sistemului digestiv, iar amestecat cu scortisoara te ajuta in lupta cu infectiile virale si bacteriene, datorita efectului astringent si antibacterian. Beneficii extraordinare are si cel combinat cu sfecla, morcov sau macese. Cert este ca, de fiecare data cand Dieter vine in Romania, la Petresti, prietenii se bucura de sucul cu gust unic, produs de acesta. Si cum el este dornic sa impartaseasca din experienta sa si sa-i ajute pe cei care isi doresc sa aiba un suc nemaipomenit in casa, va las si numarul lui de telefon (0745175034).
De cand e lumea, omul sfinteste locul! Jos palaria, in fata unui asemenea om!
Iosif Gligor