Amenzi uriașe pentru gălăgioși și petrecăreți. Legea a intrat în vigoare

Cei care tulbură liniștea vecinilor în mod repetat vor avea de achitat, de astăzi, amenzi mai mari. Legea a fost modificată anul trecut dar a intrat duminică în vigoare. Amenzile pentru cei care își deranjează în mod repetat vecinii vor porni de la 2.000 de lei, iar petrecăreții se pot alege și cu muncă în folosul comunității. 

Persoanele care vor tulbura în mod repetat liniștea publică și își vor deranja vecinii cu zgomote puternice în orele de liniște și cu muzică la volum mare vor fi amendate sau li se va impune să presteze ore de muncă în folosul comunității, conform Legii nr. 192/2019, care se aplică de la 26 ianuarie.

Cei care își deranjează în mod repetat vecinii (adică repetă fapta în 24 de ore) vor primi amenzi cuprinse între 2.000 și 3.000 de lei. Sancțiunea se va aplica celor care deranjează în timpul orelor de liniște, respectiv între orele 22:00 și 8:00 și orele 13:00 și 14:00.

Mai mult decât atât, legea nouă stabilește ca alternativă la această amendă sancțiunea muncii în folosul comunității: între 70 și 120 de ore de muncă.

Amenzi mai mari și pentru petrecăreți

Tot cu o amendă mai mare, între 3.000 și 6.000 de lei, sau cu 100 până la 150 de ore de muncă în folosul comunității vor fi pedepsiți și cei care vor organiza petreceri private și care vor folosi aparaturi muzicale care pot tulbura liniștea locuitorilor (fie că petrecerile au loc în corturi, în spații neacoperite sau în alte amenajări din apropierea locuințelor sau a imobilelor cu caracter social din orașe). Și această sancțiune se aplică tot în cazul în care fapta se repetă într-un interval de 24 de ore.

Cu o amendă cuprinsă între 500 și 1.500 de lei sau cu 50 până la 100 de ore de muncă în folosul comunității vor fi pedepsiți și cei care repetă săvârșirea de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare sau amenințări cu acte de violență.

Înainte de modificarea legii, nu existau prevederi care să le dea polițiștilor posibilitatea de a crește amenzile atunci când se confruntau cu încălcări succesive ale legii ordinii publice.(Continuare aici)

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole