Repartiție ANL pentru un medic la Cugir

Consiliul Local al Oraşului Cugir va lua în dezbatere un proiect de hotărâre iniţiat de primarul Adrian Teban cu privire la atribuirea unei locuinţe ANL unui medic tânăr, venit recent la Spitalul Orăşenesc Cugir. Isăilă Radu, specialist în medicină internă a urmat stagiul de pregătire la Sibiu, ca rezident al spitalului din Cugir. Din decembrie anul trecut, acesta şi-a început activitatea profesională în cadrul unităţii medicale din localitatea de la poalele Drăganei.
Propunerea primarului Adrian Teban de a i se repartiza o locuinţă ANL face parte din demersurile administraţiei locale de a sprijinii unitatea medicală în sensul atragerii de medici tineri. “Avem nevoie de medici pentru a acoperi deficitul pe care-l are spitalul, iar administraţia locală se va implica şi va susţine toate demersurile conducerii unităţii sanitare de a atrage noi cadre medicale. Venirea dr. Isăilă şi a familiei Boruah, medici chirurgi ne demonstrează că există doctori care doresc să profeseze şi în spitale din oraşe mai mici, nu doar în centre universitare. Sperăm să fie doar începutul unei dezvoltări a sistemului medical cugirean, care altădată, a fost de excepţie. Ca administraţie publică, vom face tot posibilul să îmbunătăţim condiţiile şi dotarea tehnică a spitalului, astfel încât să creştem atractivitatea instituţiei medicale locale.” a precizat primarul Cugirului.
Conform criterilor de acordare a unui astfel de apartament, dosarul depus de medicul Isăilă Radu a acumulat un punctaj de 51 de puncte, devansând ceilalţi solicitanţi de locuinţe ANL. Dosarul acestuia a fost analizat de către Comisia socială de analiză şi soluţionare a cererilor de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii.
Reamintim că anul trecut Consiliul Local Cugir, la propunerea primarului Adrian Teban, a aprobat acordarea unei locuinţe ANL medicilor chirurgi Terezia şi Prabir Boruah care au plecat din Cluj pentru a profesa în Cugir, la Spitalul Orăşenesc din localitate.

Recomandari

Alte Articole