De 1 Decembrie, la Alba Iulia: fără festivism, doar cu FESTIVAL DE ROMÂNIA

Făclii roșii, galbene și albastre, purtate de sute de cercetasi și adunate împreună într-o inimă tricoloră uriașă, stegulețe oferite gratuit tuturor șoferilor care vor trece prin zonă, picturi tricolore pe față pentru cei mici și nu numai, concerte și-un foc de artificii spectaculos – sunt doar câteva dintre punctele de atracție pe care municipalitatea din Alba Iulia le-a pregătit pentru cei care vor alege să trăiască aniversarea a 95 de ani de la Marea Unire, aici, în inima României. Totul reunit sub marca “Festival de România”, un demers prin care autoritățile locale și județene vor să dea o nouă identitate evenimentului, să-l transforme într-o sărbătoare cu adevărat populară și să “elimine din peisaj” orice urmă de politic.
“Fără festivism, fără politică și politicieni, fără sigle de partid, fără discursuri, doar trăiri și simțiri românești: asta ne dorim să avem anul asta, de 1 Decembrie, aici, la Alba Iulia și, sunt convins, asta vom și avea. Pentru ca fiecare albaiulian și român să poată veni în Cealaltă Capitală pentru a sărbători Unirea” Mircea Hava – primarul municipiului Alba Iulia.
„Singurul steag pe care-l vom accepta e tricolorul nostru, sfânt, românesc. Bucuria se poate trăi simplu, românește: în roșu, galben și albastru.” declară Ion Dumitrel – președintele Consiliului Județean Alba.
Sunt sute… mii… zeci de mii de inimi roșii, galbene și-albastre. Sunt inimile românești care bat întotdeauna cel mai tare. Toate sunt în Alba Iulia, pe 1 Decembrie. La FESTIVAL DE ROMÂNIA. Vă așteptăm să ne bucurăm pe limba noastră, să arătăm tuturor cât de mare-i inima românilor, să luminăm cerul și s-aprindem mii de făclii roșii, galbene și-albastre, la FESTIVAL DE ROMÂNIA.
Pe 1 Decembrie, Cealaltă Capitală se-mbracă-n mantia regală: totul va fi roșu, galben și albastru. Pentru toți românii, la 1 Decembrie, în Alba Iulia e FESTIVAL DE ROMÂNIA!

Recomandari

Alte Articole