Un nou apus de soare pângărit de fumul negru din cartierul romilor din Sebeș! De ce nu funcționează camerele video din zonă? Ce face Garda de Mediu?

          Este a doua seară consecutivă când cerul, cu nuanțele sale de portocaliu și roșu, este înghițit de fumul negru, mizerabil, provenit de la  două focuri imense, aprinse in cartierul romilor din Sebes. Natura însăși se revoltă împotriva spectacolului mizerabil, care strică nu doar peisajul, ci și demnitatea locuitorilor!

       Autoritățile par neputincioase, incapabile să rezolve o problemă care afectează zilnic calitatea vieții locuitorilor. Revoltător este nu doar că nimeni nu face nimic, ci că fenomenul continuă să se agraveze. Deși legislația prevede amenzi între 15.000 și 50.000 de lei sau, în cazuri extreme, până la 5 ani de închisoare, aceste pedepse sunt doar vorbe în vânt, fără nicio aplicare în realitate. Cine să le aplice? Cine să cerceteze faptele? Dacă polițiștii ar urmări pe camerele video și ar face cercetări pentru a afla cine provoacă aceste focuri mizerabile, iar edilii locali ar aduna fierul după ce focul este stins de pompieri, sigur n-am mai asistat la astfel de fenomene. La bazinele de apă ale orașului există instalată o cameră video care supraveghează întreaga zonă. De ce nu funcționează? Să înțelegem că polițiștii sunt pe o mână cu romii? Ce face Garda de Mediu?

    Veniți la Sebeș, locul unde aerul pute și fiecare apus miroase a cauciuc ars!  Poate că asta este noua normalitate, un apus sufocat de fum și o societate sufocată de ignoranță.

 

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole