Reînceperea școlii a venit cu vești bune pentru întreg ecosistemul educațional CONIL care a primit sprijin de la compania TRANSAVIA pentru a asigura educație inclusivă și de calitate. Donația TRANSAVIA, în valoare de 100.000 de lei, contribuie la susținerea noii Școli Gimnaziale CONIL, un proiect destinat copiilor cu cerințe educaționale speciale.
Este o certitudine faptul că și copiii afectați de tulburări din spectrul autismului, de Sindromul Down sau de dizabilități locomotorii au nevoie de educație de calitate și de îngrijire calificată.
Sprijinul specializat, bazat pe educație incluzivă pentru dezvoltarea copiilor cu cerințe educaționale speciale, este esențial pentru evoluția lor.
Noua Școală Gimnazială, integrată în ecosistemul educațional CONIL, susținută prin donația făcută de TRANSAVIA, este bazată pe principiul educației incluzive, prin care acestor copii li se asigură confortul emoțional al unei vieți sociale normale.
„Suntem o afacere de familie și tot ceea ce facem este ghidat de valorile noastre. Pentru noi, fiecare copil este important și ne dorim ca ei să aibă toate condițiile ca să se dezvolte sănătos și armonios, indiferent de nevoile pe care le au. De aceea, ne implicăm activ în fiecare an și susținem acele proiecte din educație, sănătate, sport, care generează rezultate relevante si au impact pozitiv, pe termen lung pentru comunități și calitatea vieții oamenilor. Școala Gimnazială CONIL este exact un astfel de proiect în care ne implicăm ca oameni pentru oameni, ca să aducem zâmbete pentru părinții și copiii care vor urma cursurile acestei școli”, afirmă Theodora Popa, Vicepreședinte TRANSAVIA.
Parteneriatul dintre TRANSAVIA și Asociația CONIL se înscrie în direcțiile strategice de responsabilitate socială ale liderului pieței de carne de pui, având scopul de a contribui la creșterea calității vieții oamenilor, sprijinind educația și dezvoltarea tinerilor.
„Asocierea cu compania TRANSAVIA ne onorează și ne responsabilizează în egală măsură. Principiile identitare care ne călăuzesc sunt principii comune – respect, muncă, răbdarea, echilibru, simțul răspunderii în tot ceea ce dezvoltăm și, mai presus de toate, credința că tot ceea ce facem, facem cu oameni și pentru oameni. Am pornit împreună pe acest drum și suntem siguri că împreună vom reuși, căci Școala Gimnazială CONIL pentru copii cu cerințe educaționale speciale și compania TRANSAVIA înseamnă cu adevărat un parteneriat pentru viitor. Împreună suntem furnizori oficiali de zâmbete pentru copiii cu cerințe educaționale speciale”, spune Adela Hanafi, Președinte Asociația CONIL.
De peste 11 ani, Asociația CONIL dezvoltă un sistem educațional care include grădinițe, centre de îngrijire de zi și terapie, școli primare și after-school, toate concepute și pregătite pentru copii cu nevoi educaționale speciale.
Începând din acest an, Asociația CONIL integrează, cu ajutorul companiilor responsabile social, precum TRANSAVIA, noua școală gimnazială pentru copii cu nevoi educaționale speciale, care împreună cu școala primară CONIL, va ajuta la educarea și integrarea corectă a 300 de copii cu nevoi educaționale speciale, cu vârste cuprinse între 3 și 14 ani.
Despre Transavia
TRANSAVIA este liderul pieței locale de carne de pui, fiind una dintre cele mai importante afaceri de familie, care deține și produce brandurile Fragedo, Libertan și Papane.
Inclusă în topul celor mai valoroase portofolii din România, TRANSAVIA operează sustenabil cu un model de business integrat vertical, bazat pe cele mai bune practici și cele mai stricte protocoale în întreg lanțul de producție și distribuție, de la bob la furculiță.
În cei 30 de ani de activitate, TRANSAVIA a investit constant în modernizare și în tehnologie de ultimă generație și a adoptat inovația ca sursă de creștere sustenabilă a business-ului și de predictibilitate pentru viitor.
Unul dintre cei mai mari angajatori români, TRANSAVIA are în prezent peste 2.200 de angajați, care activează preponderent în cele 29 ferme de creștere a păsărilor și în cele 4 ferme de producție vegetală, în fabrica de nutrețuri combinate, în cele 3 abatoare de ultimă generație și în fabrica de procesare a cărnii.
În fermele TRANSAVIA, localizate în 8 județe din România, se produc anual peste 100.000 de tone de carne de pui. Aproximativ 25% la sută din producția anuală a companiei merge către export, în mai multe state europene, pe continentul african, în zona Mării Mediterane și a CSI.
TRANSAVIA este prima companie din România co-semnatară a Codului Conduită al UE cu privire la practicile responsabile comerciale şi de marketing în sectorul alimentar.
Pentru mai multe informații, vizitați https://transavia.ro/.
Despre Asociația CONIL
Asociația CONIL a luat ființă în anul 2010 la inițiativa Adelei Hanafi, fondator, ca urmare a unei experiențe personale de mamă a unui copil cu dizabilități, din dorința de a da o șansă reală la educație, integrare și incluziune socială a copiilor și tinerilor cu diferite dizabilități.
Misiune Asociației CONIL – Bazată pe conceptul de educatie incluziva, CONIL ia nastere din dorinta de a da o sansa tuturor copiilor, tipici dar și celor atipici, pentru a ajuta la formarea si educarea lor printr-un concept nou, liber, bazat pe iubire, empatie si respect.Viziunea CONIL: Fiecare copil este o LUME iar noi luptăm de peste 10 ani pentru o societate toleranta, unde copiii și tinerii cu dizabilități se pot bucura de toate drepturile cuvenite!
CONIL înseamnă mai mult decat o asociație înființată pentru a oferi sprijin copiilor cu nevoi speciale.
CONIL înseamnă, deja de 11 ani, o șansă reală la o viață aproape normală pentru copiii cu nevoi speciale.
CONIL înseamnă mii de copii cu autism pe care îi educăm, cu care facem terapie, pe care îi integrăm. CONIL înseamnă liniște, echilibru financiar și speranța pentru viitor pentru miile de familii care se confruntă cu problema tulburărilor din spectrul autist. CONIL înseamnă sute de mii de gânduri bune, zâmbete și câteodată și lacrimi, înseamnă empatie, înțelegere și șanse egale.
În termeni strict juridici suntem o organizație non guvernamentală înființată în 2010, al carei scop este să asigure educație, integrare și incluziune socială pentru copii și tineri cu diferite dizabilități. Însă viața ne-a arătat că nu se rezumă totul la o încadrare juridică, așă că nouă ne place să ne definim ca “furnizori oficiali de zâmbete” pentru copiii cu dizabilități și familiile lor.
Pentru mai multe informații, vizitați https://conil.ro/.