Silva Logistic Services. Poiana Marului Reviewed by CD on . C─âl─âtoria ├«n Cara┼č-Severin nu poate sta nicio clip─â sub semnul vitezei. Acest jude┼ú merit─â v─âzut pentru mun┼úii ┼či dealurile multicolore de o frumuse┼úe uimitoare C─âl─âtoria ├«n Cara┼č-Severin nu poate sta nicio clip─â sub semnul vitezei. Acest jude┼ú merit─â v─âzut pentru mun┼úii ┼či dealurile multicolore de o frumuse┼úe uimitoare Rating: 0
E╚Öti aici: Acas─â » F─âr─â categorie»Silva Logistic Services. Poiana Marului

Silva Logistic Services. Poiana Marului

Silva Logistic Services. Poiana Marului

C─âl─âtoria ├«n Cara┼č-Severin nu poate sta nicio clip─â sub semnul vitezei. Acest jude┼ú merit─â v─âzut pentru mun┼úii ┼či dealurile multicolore de o frumuse┼úe uimitoare, cu ape curg─âtoare limpezi, lacuri naturale ┼či artificiale, cascade impresionante, p─âduri neatinse ├«nc─â de piciorul omului.

Un alt loc pe care nu trebuie s─â-l rata┼úi este Poiana M─ârului, o sta┼úiune situat─â ├«n inima mun┼úilor ┼óarcu, la 500 de metri altitudine ┼či aflat─â ├«ntr-o continu─â dezvoltare. Odat─â ajun┼či aici ve┼úi sim┼úi cum ├«ntineri┼úi. Turismul pentru s─ân─âtate este┬á la el acas─â, datorit─â aerului puternic ozonat, unic ├«n Europa. Dac─â ├«n toat─â lumea se folosesc aparate ┼či tratamente costisitoare pentru ob┼úinerea ozonului, ├«n Poiana M─ârului ozonul se g─âse┼čte ├«n mod natural.┬á ├Än Poiana M─ârului a existat odat─â ╚Öi un sanatoriu TBC.

La ├«nceput, ├«n Poiana M─ârului a fost doar o cas─â de p─âdurar, mai t├órziu au ap─ârut alte case, de v├ón─âtori ┼či pescari, apoi case de agrement. Dezvoltarea a ├«nceput dup─â Marea Unire din 1918, iar ├«n 1936 a fost declarat─â sta┼úiune turistic─â climateric─â. Poiana M─ârului este ast─âzi una dintre bijuteriile montane ale Banatului, a┼čezat─â ├«ntr-un amfiteatru natural sub form─â de potcoav─â, de un pitoresc aparte ┼či un mediu natural de vis, fiind numit─â de localnici, Mica Elve┼úie.

Turi┼čtii care aleg Poiana M─ârului ca destina┼úie de vacan┼ú─â au la dispozi┼úie multiple posibilit─â┼úi de petrecere a timpului liber ┼či agrement. Sta┼úiunea este un nod de trasee turistice. De aici, pe Valea Bistrei M─ârului, prin a┼ča numita ┼×aua Iepei ÔÇô 1.727 m se poate ajunge la lacul de acumulare Gura Apelor, ce alimenteaz─â salba de 10 hidrocentrale de pe R├óul de Mori. Un al doilea traseu este pe Valea ┼×ucului, un drum forestier care va deveni ├«n cur├ónd parte din Transalpina b─ân─â┼úean─â. Cel de-al treilea traseu este pe l├óng─â fosta p─âstr─âv─ârie, pe poteca ce duce la V├órful Nedeia ÔÇô 2.150 m, apoi la V├órful Pietrei ÔÇô 2.192 m ┼či ├«ntr-un final la Sarmizegetusa. Indiferent de traseul pe care ├«l alege┼úi, peisajele sunt magnifice ┼či atunci c├ónd obosi┼úi v─â sf─âtuim s─â face┼úi un scurt popas ┼či s─â admira┼úi jocul vioi al veveri┼úelor, care se ├«nt├ólnesc la tot pasul. (continuare aici)

Clip to Evernote

Comenteaz─â

┬ę 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus