Silva Logistic Services. O rezervație de milioane… de ani: Dealul cu Melci Reviewed by CD on . Publicat în: 11 apr.. 2017 Autor: Rares TileagaDE VIZITAT ÎN ALBA Rezervația Dealul cu melci, deși se află lângă șosea, e aproape imposibil de observat din mers Publicat în: 11 apr.. 2017 Autor: Rares TileagaDE VIZITAT ÎN ALBA Rezervația Dealul cu melci, deși se află lângă șosea, e aproape imposibil de observat din mers Rating: 0
Ești aici: Acasă » Fără categorie»Silva Logistic Services. O rezervație de milioane… de ani: Dealul cu Melci

Silva Logistic Services. O rezervație de milioane… de ani: Dealul cu Melci

Silva Logistic Services. O rezervație de milioane… de ani: Dealul cu Melci

Publicat în: 11 apr.. 2017

Autor: Rares Tileaga

Rezervația Dealul cu melci, deși se află lângă șosea, e aproape imposibil de observat din mers. Acoperit și umbrit de copaci, Dealul cu Melci nu se vede și nu fură privirile, precum Cascada Pișoaia, aflată la mică distanță. Dealul cu Melci este acea rezervație valoroasă nu ca peisaj, ci ca structură, și doar un ochi de geolog o va vedea. Nu se află la mare distanță de Alba Iulia – doar 100 km – și doar două ore vă va lua, ca să ajungeți acolo. Drum bun, pregătiți aparatul foto!

IP1T5525
Încrustații în piatră / Sursa foto: Mihai Lazăr

 

„Melcii” sunt, de fapt, formațiuni încrustate în piatră acum 65-70 milioane de ani, în vremea când în locul unde se aflăm acum Apusenii exista o mare pe nume Tetis. Sub presiunea apei și sub acțiunea timpului, peste 30 de specii de moluşte şi-au lăsat aici „amprenta”, pe o suprafaţă de 4,30 ha, alcătuind acest recif senonian. Sunt forme și mărimi variate, cimentate în stâncă.

 

Cu toate că vârful Dealului cu Melci nu se înalţă decât cu 15 m, față de sol, rezervaţia atrage, totuși, atenția prin aspectul ei bizar. Aflat în imediata vecinătate a Cascadei Pişoaia, în dreapta satului Vidra pe direcţia de urcare înspre satul Avram Iancu, Dealul cu Melci presupune aproximativ acelaşi acces ca şi cascada. În dreptul Dealului însă, la podul Nemeş, se află o staţie şi un indicator turistic, ce asigură accesul direct spre rezervaţie. Se află la baza versantului drept al Văii Slatina, pe o porţiune destul de restrânsă de pământ.

 

Acces la Dealul cu melci

 

Rută: Alba Iulia – Abrud (DN 74) – Câmpeni (DN 74 A) – Nemeși (DJ 762)

Distanţă de la Alba Iulia la rezervație: 100 km

Durată: aproximativ 2 ore, fără popasuri

 

Florian-Rareș Tileagă

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus