Silva Logistic Services. Frumuseti in Tara Motilor Reviewed by CD on . ┼óara Mo┼úilor, cunoscut─â ┼či ca ┼óara de Piatr─â, este situat─â ├«n Mun┼úii Apuseni, pe bazinul superior ale r├óurilor Arie┼č ┼či Cri┼čul Alb. Cuprinde por┼úiuni din jude┼úe ┼óara Mo┼úilor, cunoscut─â ┼či ca ┼óara de Piatr─â, este situat─â ├«n Mun┼úii Apuseni, pe bazinul superior ale r├óurilor Arie┼č ┼či Cri┼čul Alb. Cuprinde por┼úiuni din jude┼úe Rating: 0
E╚Öti aici: Acas─â » Timp Liber»Silva Logistic Services. Frumuseti in Tara Motilor

Silva Logistic Services. Frumuseti in Tara Motilor

Silva Logistic Services. Frumuseti in Tara Motilor

┼óara Mo┼úilor, cunoscut─â ┼či ca ┼óara de Piatr─â, este situat─â ├«n Mun┼úii Apuseni, pe bazinul superior ale r├óurilor Arie┼č ┼či Cri┼čul Alb. Cuprinde por┼úiuni din jude┼úele Alba, Arad, Bihor, Cluj ┼či Hunedoara. O por┼úiune din regiune este parte a Parcului Natural Apuseni.

Pe┼čtera Sc─âri┼čoara, Pe┼čtera Poarta lui Ionele, Pe┼čtera Focul Viu, Pe┼čtera Coiba Mare, Dealul cu Melci, Pe┼čtera Ur┼čilor, Cascada V├«rciorog, Cascada P─âtr─âh─âi┼úe┼čti, Cascada Pi┼čoaia, Casa Memorial─â Horea, Casa Memorial─â Avram Iancu, Cheile Cheile V─âli┼čoarei, Cheile G─âlzii, Cheile Ord─âncu┼čii ┼či Cheile M├«ndru┼úului sunt doar c├óteva dintre obiectivele turistice pe care nu trebuie s─â le rata┼úi daca─â ajunge┼úi ├«n ┼óara Mo┼úilor.

Sursa foto: Wikimedia Commons

Cascada R─âchi┼úele. C─âderea de ape mai este cunoscut─â ┼či ca „V─âlul Miresei” ┼či m─âsoar─â peste 30 de metri. Iarna, c├ónd peretele st├óncos ├«nghea┼ú─â, zona cascadei este un loc excelent pentru escalad─â pe ghea┼ú─â. Ca multe dintre locurile superbe din mun┼úi, ┼či acest─â cascad─â are parte de o legend─â a ei. Se spune c─â, demult, o mireas─â ar fi c─âzut de pe st├óncile abrupte din zona unde este cascada, iar voalul ei a r─âmas ag─â┼úat pe st├ónci. Acolo, nunta┼čii s-au oprit ┼či au ├«nceput s─â pl├óng─â, astfel form├óndu-se cascada. ├Än realitate, ├«ns─â, numele de „V─âlul Miresei” vine de la asem─ânarea puternic─â dintre forma cascadei ┼či celebra pies─â vestimentar─â purtat─â de femei ├«n ziua nun┼úii.

Sursa foto: Wikimedia Commons

Pe┼čtera Ghe┼úarul de la Focul Viu. Este o pe┼čter─â din Mun┼úii Bihorului, aflat─â pe Valea Galben─â, care iese ├«n eviden┼ú─â prin spectaculoasele sale grupuri de stalagmite ├«n care se r─âsfr├óng razele soarelui. Accesul este posibil cu autoturismul, pe drumul forestier B─âl─âleasa-Valea Seac─â, p├ón─â la cantonul din Valea Cet─â┼úilor, ┼či apoi pe jos, pe un traseu de 1,5 kilometri.

Sursa foto: Wikimedia Commons

Pe┼čtera Ur┼čilor. Pe┼čtera situat─â ├«n localitatea Chi┼čc─âu, comuna Pietroasa, are o lungime de 1,5 kilometri. Totu┼či, zona vizitabil─â de c─âtre turi┼čti m─âsoar─â 488 de metri, restul pe┼čterii fiind rezervat cercet─ârii ┼čtiin┼úifice. Pe┼čtera este renumit─â datorit─â urmelor ┼či fosilelor de urs de cavern─â, animal care a disp─ârut ├«n urm─â cu 15.000 de ani. Tot aici au fost g─âsite fosile de capr─â neagr─â, ibex, leu ┼či hien─â de pe┼čter─â. Pot fi admirate ┼či superbele forma┼úiuni de stalactite ┼či stalagmite, dintre care se remarc─â cele numite Palatele fermecate, Lacul cu nuferi, Mastodontul, C─âsu┼úa Piticilor, Draperiile din Galeria Ur┼čilor, Portalul, Pagodele ┼či Sfatul B─âtr├ónilor. Tot timpul anului, temperatura din pe┼čter─â este de 10 grade.

Sursa foto: Wikimedia Commons

Lacul Tarni┼úa. Acest lac de acumulare este una dintre cele mai apreciate zone turistice din jude┼úul Cluj. Alimentat de apele v─âii Some┼čului Cald, lacul are o suprafa┼ú─â de 215 hectare ┼či o lungime de circa 8 kilometri. Barajul ├«n arc are o ├«n─âl┼úime de 97 de metri. Lacul este un rai al pasiona┼úilor de schi nautic, dar ┼či al pescarilor. Pe lac se organizeaz─â ┼či plimb─âri cu barca ┼či jetski-ul.(Continuare aici)

Clip to Evernote

Comenteaz─â

┬ę 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus