Silva Logistic services. Cheile Rametului. Reviewed by CD on . Partea cea mai spectaculoas─â pentru turi┼čti, a rezerva┼úiei naturale Cheile R├óme┼úului, ├«ntins─â pe 150 de hectare, o constituie cheile ├«nsele ÔÇô un ÔÇ×canionÔÇŁ str├ómt Partea cea mai spectaculoas─â pentru turi┼čti, a rezerva┼úiei naturale Cheile R├óme┼úului, ├«ntins─â pe 150 de hectare, o constituie cheile ├«nsele ÔÇô un ÔÇ×canionÔÇŁ str├ómt Rating: 0
E╚Öti aici: Acas─â » Timp Liber»Silva Logistic services. Cheile Rametului.

Silva Logistic services. Cheile Rametului.

Silva Logistic services. Cheile Rametului.

Partea cea mai spectaculoas─â pentru turi┼čti, a rezerva┼úiei naturale Cheile R├óme┼úului, ├«ntins─â pe 150 de hectare, o constituie cheile ├«nsele ÔÇô un ÔÇ×canionÔÇŁ str├ómt, greu de str─âb─âtut, pe alocuri primejdios, dar care ├«i r─âspl─âte┼čte pe cei ce se ├«ncumet─â s─â-l str─âbat─â cu priveli┼čti de o m─âre┼úie unic─â ┼či cu impresia unei c─âl─âtorii de basm fantastic: printr-o trec─âtoare ├«ngust─â t─âiat─â ├«n st├ónc─â, prin arcade de piatr─â ┼či pe sub bol┼úile ├«ntunecate ale arborilor, c─âtre un ÔÇ×dincoloÔÇŁ ├«nc─â ne┼čtiut.

Dou─â masive s─âpate ├«n calcare jurasice – Uzmezeu la nord, Fundoi la sud – o zon─â de chei, bogat─â ├«n forme carstice, iar ├«n jur p─âduri, paji┼čti, f├óne┼úe ÔÇô aceasta este rezerva┼úia natural─â ÔÇ×Cheile R├óme┼úuluiÔÇŁ, declarat─â arie protejat─â ├«nc─â din anul 1969. Arie protejat─â de interes na┼úional corespunz├ónd categoriei a IV-a IUCN (rezerva┼úie natural─â de tip mixt), rezerva┼úia, situat─â ├«n Mun┼úilor Trasc─âu, pe teritoriul jude┼úului Alba, ├«n apropiere de M─ân─âstirea R├óme┼ú, apar┼úine administrativ satului Cheia, din comuna R├óme┼ú. Altitudinea minim─â este de 530 m, cea maxim─â de 1139 m.

Dar toate aceste l─âmuriri administrative, geografice, geologice, de┼či au importan┼úa lor, le par de mic─â ├«nsemn─âtate celor ce vin aici atra┼či doar de dorin┼úa de a str─âbate Cheile R├óme┼úului. Un traseu turistic marcat, care porne┼čte de la M├ón─âstirea R├óme┼ú ┼či ajunge ├«n satul Cheia, este calea pe care o str─âbat de obicei, urm├ónd, printre pere┼úii de piatr─â, cursul r├óului Geoagiu, sau Strem┼ú, care pe cursul s─âu superior poart─â ┼či numele de R├óul R├óme┼ú. (Continuare aici)
Clip to Evernote

Comenteaz─â

┬ę 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus