Silva Logistic Services. Biserica de sub lac Reviewed by CD on .   In cea mai mare parte a anului, nu sunt prea multe lucruri de vazut in comuna Belis din judetul Cluj. Pe orice traseu, ar putea trece chiar neobservata.   In cea mai mare parte a anului, nu sunt prea multe lucruri de vazut in comuna Belis din judetul Cluj. Pe orice traseu, ar putea trece chiar neobservata. Rating: 0
E╚Öti aici: Acas─â » Timp Liber»Silva Logistic Services. Biserica de sub lac

Silva Logistic Services. Biserica de sub lac

Silva Logistic Services. Biserica de sub lac

 

In cea mai mare parte a anului, nu sunt prea multe lucruri de vazut in comuna Belis din judetul Cluj. Pe orice traseu, ar putea trece chiar neobservata.

Insa, in cele mai toride zile ale verii, atunci cand apa Lacului Belis-Fantanele scade foarte mult, ies la suprafata ruinele unei biserici din piatra, veche de secole. Pe zidurile cladirii, inca mai pot fi observate picturi cu ingeri si scene biblice. In zilele in care biserica este acoperita de apa, fundatia sa se afla la peste 30 de metri adancime!

biserica de sub lacSe spune ca satul Belis, situat la o altitudine de peste 1000 de metri, in zona Muntilor Gilau si Bihor-Vladeasa, a fost intemeiat de ciobani, zona fiind prielnica pentru cresterea oilor. In ceea ce priveste biserica, se povesteste ca aceasta putea fi vazuta din orice parte a satului, intrucat era construita pe un deal, ÔÇ×pentru a fi mai aproape de cerÔÇŁ.

In anii ÔÇÖ60 insa, a fost construit un baraj care urma sa acopere toata comuna cu apa. Locuitorii au fost nevoiti sa se mute, abandonandu-si caminele si satul. Inclusiv biserica si cimitirul ce o inconjura au fost evacuate, fiind salvate icoanele si obiectele de pret, fiind mutate toate osemintele. La putin timp, Belisul a fost inundat de apa si, odata cu el, si biserica.

Pentru a ajunge in Belis, urmeaza drumul european E60 Oradea-Cluj-Brasov, pana in Huedin. Apoi, intra pe drumul judetean DJ101, catre satul Belis. Iar daca tot te afli in zona, iti recomand sa ajungi si pana la pesterile din Apuseni.(continuare aici)

Clip to Evernote

Comenteaz─â

┬ę 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus