Studentii circula gratuit cu trenul Reviewed by CD on . Studen╚Ťii pot circula gratuit cu trenuri, clasa a II-a, ├«ndep├ónd de m├óine, 1 februarie, potrivit unui act normativ adoptat de Executiv ├«n ╚Öedin╚Ťa de ast─âzi. Est Studen╚Ťii pot circula gratuit cu trenuri, clasa a II-a, ├«ndep├ónd de m├óine, 1 februarie, potrivit unui act normativ adoptat de Executiv ├«n ╚Öedin╚Ťa de ast─âzi. Est Rating: 0
E╚Öti aici: Acas─â » Articole Recomandate»Studentii circula gratuit cu trenul

Studentii circula gratuit cu trenul

Studentii circula gratuit cu trenul

Studen╚Ťii pot circula gratuit cu trenuri, clasa a II-a, ├«ndep├ónd de m├óine, 1 februarie, potrivit unui act normativ adoptat de Executiv ├«n ╚Öedin╚Ťa de ast─âzi.
Este vorba despre hot─âr├órea pentru aprobarea normelor metodologice privind acordarea facilit─â┼úilor de transport intern feroviar ┼či cu metroul pentru elevi ╚Öi studen╚Ťi.
Astfel, studen┼úii rom├óni ╚Öi str─âini ├«nmatricula┼úi la forma de ├«nv─â┼ú─âm├ónt cu frecven┼ú─â ÔÇô licen╚Ť─â, master, doctorat – ├«n institu┼úiile de ├«nv─â┼ú─âm├ónt superior acreditate din Rom├ónia beneficiaz─â de gratuitate la transportul feroviar intern la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, ├«n tot cursul anului calendaristic, indiferent de distan╚Ť─â sau rutele c─âl─âtoriilor.
Eliberarea legitima┼úiilor de c─âl─âtorie gratuite, c├ót ┼či a abonamentelor lunare gratuite se face astfel:
├ś p├ón─â la ├«nceperea anului universitar 2017/2018, ├«n baza legitima┼úiei de student pentru reducere la transport, c├ót ┼či a unui act de identitate respectiv carte de identitate sau pa┼čaport;
├ś dup─â ├«nceperea anului universitar 2017/2018, ├«n baza legitima┼úiei de student pentru reducere/gratuitate la transport, c├ót ┼či a unui act de identitate respectiv carte de identitate sau pa┼čaport;
├ś p├ón─â la ├«nceperea anului universitar 2017/2018, pentru studen┼úii care nu au beneficiat de legitima┼úia de student pentru reducere/gratuitate la transport, pe baza unei adeverin┼úe eliberate de institu┼úia de ├«nv─â┼ú─âm├ónt superior la care sunt ├«nmatricula┼úi.
Dac─â ├«n tren sunt depista┼úi c─âl─âtori care sunt ├«n posesia unor legitima┼úii de student pentru reducere/gratuitate la transport care nu le apar┼úin, acestea vor fi re┼úinute de c─âtre organele de control ┼či vor fi ├«napoiate institu┼úiilor de ├«nv─â┼ú─âm├ónt superior de apartenen┼ú─â, iar c─âl─âtorii vor fi considera┼úi ca fiind f─âr─â legitima┼úie de c─âl─âtorie ┼či vor fi trata┼úi conform reglement─ârilor proprii ale operatorului de transport ┼či a legisla┼úiei ├«n vigoare.
De asemenea, elevii din ├«nv─â┼ú─âm├óntul obligatoriu, profesional ÔÇô inclusiv postliceal, liceal acreditat/autorizat beneficiaz─â de tarif redus cu 50% pentru transportul feroviar intern la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, pe tot parcursul anului calendaristic.
Operatorii de transport feroviar de c─âl─âtori vor elibera, contra cost, elevilor, legitima┼úii de c─âl─âtorie cu reducere de 50% din tariful tuturor categoriilor de tren ┼či 50% din tariful de rezervare, clasa a II-a, c├ót ╚Öi abonamente lunare pentru elevi cu reducere 50% din tariful tuturor categoriilor de tren, cu num─âr nelimitat de c─âl─âtorii pe distan┼úe p├ón─â la 300 km, clasa a II-a.
Elevii orfani, elevii cu cerin┼úe educa┼úionale speciale, precum ┼či cei pentru care s-a stabilit o m─âsur─â de protec┼úie special─â, ├«n condi┼úiile legii, sau tutel─â, beneficiaz─â de gratuitate pentru transportul intern feroviar, pe tot parcursul anului calendaristic.
Pentru c─âl─âtoria la vagon de dormit, vagon cu┼čet─â, sau la clasa I, toate categoriile de elevi vor pl─âti integral urm─âtoarele diferen┼úe tarifare: diferen┼ú─â de clas─â, tarif de rezervare clasa I-a, supliment de pat/cu┼čet─â, dup─â caz.
Eliberarea legitima┼úiilor de c─âl─âtorie/ abonamentelor lunare pentru elevi, cu tarife reduse cu 50% la clasa a II-a, precum si a legitima┼úiilor de c─âl─âtorie/ abonamentelor lunare pentru elevi gratuite se face ├«n baza carnetului de elev care va avea ├«nscris pe prima fil─â codul numeric personal al elevului, respectiv ├«n baza adeverin╚Ťei doveditoare pentru elevii claselor preg─âtitoare ┼či a certificatului de na╚Ötere ├«n copie. ├Än cazul ├«n care, ├«n tren, elevii fie nu prezint─â documentele indicate, fie prezint─â alte documente eliberate de unit─â┼úile de ├«nv─â┼ú─âm├ónt de apartenen┼ú─â (adeverin┼úe, precum si alte documente scolare) sau carnete de elev nevizate pentru anul ┼čcolar ├«n curs sau care nu prezint─â men╚Ťiunea privind gratuitatea, ace┼čtia vor fi considera┼úi ca fiind f─âr─â legitima┼úie de c─âl─âtorie/ abonament ┼či vor fi trata┼úi conform reglement─ârilor proprii operatorului de transport feroviar ┼či a legisla┼úiei ├«n vigoare.
├Än ceea ce prive╚Öte transportul cu metroul pentru studen╚Ťi, hot─âr├órea prevede diversificarea ofertei tarifare, aceasta incluz├ónd, pe l├óng─â abonamentul lunar cu reducere 50%, ├«n prim─â faz─â, ┼či restul de titluri de transport: 2 c─âl─âtorii, 10 c─âl─âtorii, abonament s─âpt─âm├ónal, abonament 1 zi, cu reducere 50%, ├«n faza a II-a, mai exact ├«ncep├ónd cu 1 iulie 2018.
Studenţii orfani sau studentii proveniţi din casele de copii beneficiază de gratuitate pentru transportul cu metroul, pe tot parcursul anului universitar.
Pe perioada valabilităţii abonamentului lunar studenţii nu mai pot beneficia de reducere la alte titluri de călătorie cu metroul, respectiv faza a II-a.
Astfel, ├«n faza a II-a, dac─â studen┼úii opteaz─â pentru alte titluri de transport cu metroul dec├ót abonamentul lunar, ace┼čtia pot achizi┼úiona maxim 4 abonamente s─âpt─âm├ónale sau maxim 3 cartele cu 10 c─âl─âtorii sau maxim 10 cartele cu 2 c─âl─âtorii, ├«ntr-o perioad─â de 30 de zile consecutive.
De asemenea, elevii din ├«nv─â┼ú─âm├óntul obligatoriu, profesional ÔÇô inclusiv postliceal, liceal acreditat/autorizat beneficiaz─â de tarif redus cu 50% pentru transportul cu metroul, pe baz─â de abonament lunar, ├«n tot parcursul anului scolar.
Elevii orfani, elevii cu cerin┼úe educa┼úionale speciale, precum ┼či cei pentru care s-a stabilit o m─âsur─â de protec┼úie special─â, ├«n condi┼úiile legii, sau tutel─â beneficiaz─â de gratuitate pentru transportul cu metroul, pe tot parcursul anului scolar.
Abonamentul lunar ┼či celelalte titluri de transport cu reducere 50% din oferta tarifar─â sunt valabile numai ├«nso┼úite de actele de identificare care s─â dovedeasc─â calitatea de elev sau student, dup─â caz. La verificarea legalit─â┼úii c─âl─âtoriei cu metroul, studen┼úii vor prezenta legitima┼úia de student pentru reducere/gratuitate la transport vizat─â pentru anul universitar ├«n curs ┼či un act de identitate, respectiv carte de identitate sau pa┼čaport, iar elevii vor prezenta carnetul de elev vizat pentru anul ├«n curs.
Carnetele de elev ┼či legitima┼úiile de student pentru reducere/gratuitate la transport sunt nominale ┼či netransmisibile.
Decontarea facilit─â┼úilor la transportul pe calea ferat─â ╚Öi cu metroul a elevilor ┼či studen┼úilor se va efectua din bugetul Ministerului Transporturilor, cu ├«ncadrare ├«n bugetul aprobat pentru anul 2017.

Clip to Evernote

Comenteaz─â

┬ę 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus