Focar de rujeola printre copii, la Abrud Reviewed by CD on . Direc╚Ťia de S─ân─âtate Public─â Alba informeaz─â c─â a deschis luni, 24 octombrie, o anchet─â epidemiologic─â dup─â apari╚Ťia unui focar de rujeol─â ├«n ora╚Öul Abrud, ╚Öase Direc╚Ťia de S─ân─âtate Public─â Alba informeaz─â c─â a deschis luni, 24 octombrie, o anchet─â epidemiologic─â dup─â apari╚Ťia unui focar de rujeol─â ├«n ora╚Öul Abrud, ╚Öase Rating: 0
E╚Öti aici: Acas─â » Articole Recomandate»Focar de rujeola printre copii, la Abrud

Focar de rujeola printre copii, la Abrud

Focar de rujeola printre copii, la Abrud

Direc╚Ťia de S─ân─âtate Public─â Alba informeaz─â c─â a deschis luni, 24 octombrie, o anchet─â epidemiologic─â dup─â apari╚Ťia unui focar de rujeol─â ├«n ora╚Öul Abrud, ╚Öase persoane fiind suspecte, dintre care cinci internate, iar unul izolat la domiciliu.
Din declara╚Ťiile p─ârin╚Ťilor, pacien╚Ťii ├«mpreun─â cu familiile lor au participat ├«n 9 octombrie 2016 la o ├«ntrunire religioas─â la Biserica Baptist─â din Abrud la care au participat ╚Öi copii de la Centrul de Plasament Criscior din jude╚Ťul Hunedoara care erau infecta╚Ťi cu rujeol─â. Astfel, virusul a fost transmis ╚Öi celor ╚Öase copii participan╚Ťi la ├«ntrunire.
V├órsta pacien╚Ťilor infecta╚Ťi cu rujeol─â este cuprins─â ├«ntre opt luni ╚Öi 16 ani, iar cinci dintre ace╚Ötia au fost interna╚Ťi: patru la sec╚Ťia de Boli Infec╚Ťioase a Spitalului Jude╚Ťean de Urgen╚Ť─â din Alba Iulia, unul la Clinica de Boli Infec╚Ťioase Cluj-Napoca, iar alt pacient a fost izolat la domiciliu.
Doar unul dintre cei ╚Öase pacien╚Ťi a fost vaccinat ├«mpotriva rujeolei.
Ancheta epidemiologic─â a DSP Alba vizeaz─â stabilirea filia╚Ťiei cazurilor, delimitarea zonei afectate, catagrafierea contac╚Ťilor de familie ╚Öi comunitate ╚Öi stabilirea statusului vaccinal al acestora pentru recuperare la vaccinarea ROR.
Direc╚Ťia de S─ân─âtate Alba a f─âcut ╚Öi face ├«n continuare apeluri p─ârin╚Ťilor s─â-╚Öi vaccineze copiii ├«mpotriva rujeolei. ├Än prezent, ├«n stocul DSP Alba se mai afl─â 5145 de doze.

Clip to Evernote

Comenteaz─â

┬ę 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus