Cele mai scumpe substante de pe Pamant Reviewed by CD on . Prestigioasa revista americana, Business Insider a realizat un top al celor mai scumpe substan╚Ťe existente ├«n prezent pe P─âm├ónt. 19: Trufele-Poate s─â coste p├ón─â Prestigioasa revista americana, Business Insider a realizat un top al celor mai scumpe substan╚Ťe existente ├«n prezent pe P─âm├ónt. 19: Trufele-Poate s─â coste p├ón─â Rating: 0
E╚Öti aici: Acas─â » Articole Recomandate»Cele mai scumpe substante de pe Pamant

Cele mai scumpe substante de pe Pamant

Cele mai scumpe substante de pe Pamant

Prestigioasa revista americana, Business Insider a realizat un top al celor mai scumpe substan╚Ťe existente ├«n prezent pe P─âm├ónt.
19: Trufele-Poate s─â coste p├ón─â la 2000 de dolari pentru un kilogram. Este un tip de ciuperci ce se folosesc la prepararea diferitor re╚Ťete de paste, carne sau orez.
18. ╚śofranul Cost─â peste 11 dolari per gram sau 5.040 de dolari per kilogram. ┼×ofranul este o plant─â mediteranean─â, din care se poate extrage condimentul ┼čofran, considerat cel mai scump condiment din lume, uleiuri aromatice, precum ┼či numeroase alte substan┼úe cu utiliz─âri ├«n medicin─â ┼či alimenta┼úie.
17. Caviarul de beluga iranian Cost─â minimum 35 de dolari un gram. Este considerat drept unul dintre cele mai gustoase aperitive, consumat pe biscui╚Ťi s─âra╚Ťi.
16. Aurul Pre╚Ťul ├«n prezent este de aproximativ 40 de dolari pentru un gram, dar e ├«n continu─â cre╚Ötere.
15. Rodiul Acest metal, extrem de rar, costă minimum 45 de dolari per gram. Datorită durităţii sale, este utilizat în catalizatoarele autovehiculelor pentru a reduce emisiile de carbon.
14. Platina Cost─â de la 48 de dolar per gram. Fiind extrem de rezistent la coroziune, se folose╚Öte confec┼úionarea bijuteriilor, ├«n echipamente de laborator, ├«n medicina dentar─â, pentru realizarea unor contacte electrice ┼či mai ales ├«n catalizatoarele autovehiculelor.
13. Cornul de rinocer Cost─â ce pu╚Ťin 55 de dolari per gram ╚Öi este folosit mai mult ├«n medicina netradi╚Ťional─â.
12. Creme de la MerAceast─â crem─â cost─â peste 70 de dolari per gram. De╚Öi nu este demonstra ╚Ötiin╚Ťific, se vorbe╚Öte c─â ar ├«ntineri ├«nc─â de la prima utilizare.
11. HeroinaEste o substan╚Ť─â extrem de periculoas─â pentru s─ân─âtate ╚Öi unul dintre cele mai c─âutate droguri de c─âtre dependen╚Ťi, ajung├ónd ca un gram s─â coste peste 100 de dolari.
10. MetamfetaminaNumit ╚Öi ÔÇ×cristalÔÇŁ, acest drog chimic poate ajunge s─â coste ╚Öi 120 de dolari pentru un gram. Este extrem de periculos, provoc├ónd st─âri de euforie.
9. Cocaina crack E un tip de cocain─â mai puternic, care cost─â peste 600 de dolari pentru un gram.
8. LSD 3000 de dolari poate s─â ajung─â s─â coste un gram din acest drog halucinogen.
7. PlutoniulSubstan╚Ť─â deosebit de radioactiv─â, folosit─â ├«n special drept combustibil pentru reactoarele nucleare sau la fabricarea armelor nucleare.
6. TaaffeitePoate ajunge s─â coste ╚Öi 20 de mii de dolari pentru un gram. Taaffeite este un mineral mov considerat de un milion de ori mai rar dec├ót diamantul. Totu┼či, este foarte dur, astfel ├«nc├ót poate fi prelucrat greu pentru bijuterii.
5. TritiulCost─â 30 de mii de dolari pentru un gram ╚Öi este folosit ├«n sursele de lumin─â, precum ├«n cazul inscrip╚Ťiilor EXIT. Doar ├«n SUA sunt 2 milioane de astfel de inscrip╚Ťii.
4. Diamantul Ajunge și la 65 de mii de dolari pentru un gram, fiind utilizat în industria bijuteriilor.
3.Painite Ajunge și la 300 de mii de dolari pentru un gram, fiind considerat drept cel mai rar mineral. Este utilizat la terapiile cu cristale sau doar ca mineral ornamental.
2. Californiul 252 Un gram cost─â 27 de milioane de dolari. Californiul este un metal radioactiv , un produs chimic sintetic, care poate fi folosit ca surs─â de neutroni pentru reactoare nucleare.
1. AntimateriaAntimateria cost─â 100 de trilioane de dolari pentru un gram, iar pe viitor ar putea alimenta navele spa╚Ťiale care ar explora spa╚Ťiul cosmic.
Bonus: Medicamentul Soliris
Considerat cel mai scump medicament din lume, Soliris este produs de compania Alexion Pharmaceutical. Soliris ├«i ajut─â pe cei care sufer─â de o boal─â foarte rar─â a sistemului imunitar, denumit─â ÔÇ×parozysymal nocturnal hemogloginuriaÔÇŁ: atunci c├ónd omul doarme, globulele ro┼čii din s├óngele s─âu sunt distruse. Tratamentul anual cu aeast─â substan╚Ť─â dep─â╚Öe╚Öte 500 de mii de dolari.

Clip to Evernote

Comenteaz─â

┬ę 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus