Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei îngheață prețurile la gaze naturale și curent electric pentru consumatorii casnici. Reviewed by CD on . Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei îngheață prețurile la gaze naturale și curent electric pentru consumatorii casnici. Termenele aplicab Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei îngheață prețurile la gaze naturale și curent electric pentru consumatorii casnici. Termenele aplicab Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei îngheață prețurile la gaze naturale și curent electric pentru consumatorii casnici.

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei îngheață prețurile la gaze naturale și curent electric pentru consumatorii casnici.

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei îngheață prețurile la gaze naturale și curent electric pentru consumatorii casnici.

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei îngheață prețurile la gaze naturale și curent electric pentru consumatorii casnici.

Termenele aplicabile sunt perioada 01.03.2019 – 28.07.2022 pentru energia electrică şi 01.01.2019 – 28.02.2022 pentru gazele naturale, precizează un comunicat al autorităţii, scrie MEDIAFAX.

În ceea ce priveşte clienţii finali casnici de energie electrică şi gaze naturale care au uzat de dreptul de eligibilitate, ANRE precizaează că a pus la dispoziţia acestora mai multe facilităţi menite să-i protejeze împotriva unor posibile practici comerciale incorecte. Astfel, clineţii beneficiază de câte un instrument de comparare a preţurilor sau ofertelor-tip, destinat tuturor celor interesaţi să-şi aleagă sau să-şi schimbe furnizorul de energie electrică şi/sau gaze naturale din piaţa concurenţială, al căror scop este sa permită compararea preţurilor de furnizare şi a condiţiilor oferite de furnizori, înainte de a alege un anume furnizor sau o anume ofertă-tip. Aceşti clienţi au şi posibilitatea de a reveni din piaţa concurenţială pe piaţa reglementată, în situaţia în care consideră că este mai avantajos.

În cazul energiei electrice, clientul casnic de energie electrică care doreşte să revină din piaţa concurenţială la serviciul universal se va adresa furnizorilor de ultima instanţă din zona sa de reţea, având asigurat preţul avizat de ANRE.

În cazul gazelor naturale, clientul casnic are dreptul să revină la furnizarea reglementată şi se poate adresa furnizorului care are această obligaţie, în vederea încheierii unui contract aferent furnizării gazelor naturale în regim reglementat la preţul de furnizare aprobat de ANRE.

Pentru a afla care este furnizorul de gaze naturale care are obligaţia să îi asigure furnizarea gazelor naturale în regim reglementat, clientul casnic se poate adresa furnizorului actual, care are obligaţia să îl informeze în acest sens.

Preţurile la care se realizează furnizarea gazelor naturale în regim reglementat sunt aprobate de ANRE, diferenţiat pentru fiecare furnizor si pentru fiecare categorie de clienţi stabilită în funcţie de modul de racordare la un obiectiv din sectorul gazelor naturale şi de consumul anual, şi sunt publicate de către fiecare furnizor pe pagina proprie de internet, mai arată autoritatea de reglementare. (continuare aici)

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus