Aparat laparoscopic la Spitalul Municipal Blaj Reviewed by CD on . Spitalul Municipal Blaj a realizat, ├«n 2018, cele mai mari investi╚Ťii din venituri proprii din ultimii 15 ani. Acestea sunt ├«n valoare de 1.774.020 lei, suma pr Spitalul Municipal Blaj a realizat, ├«n 2018, cele mai mari investi╚Ťii din venituri proprii din ultimii 15 ani. Acestea sunt ├«n valoare de 1.774.020 lei, suma pr Rating: 0
E╚Öti aici: Acas─â » Articole Recomandate»Aparat laparoscopic la Spitalul Municipal Blaj

Aparat laparoscopic la Spitalul Municipal Blaj

Aparat laparoscopic la Spitalul Municipal Blaj

Spitalul Municipal Blaj a realizat, ├«n 2018, cele mai mari investi╚Ťii din venituri proprii din ultimii 15 ani. Acestea sunt ├«n valoare de 1.774.020 lei, suma provenind din serviciile medicale decontate de Casa Jude╚Ťean─â pentru Asigur─âri de S─ân─âtate Alba. Una dintre cele mai importante investi╚Ťii o reprezint─â achizi╚Ťionarea unui aparat laparoscopic, care permite sec╚Ťiei chirurgie s─â efectueze, ├«ncep├ónd din luna iulie, a╚Öa-zisele opera╚Ťii cu laser, care scurteaz─â ╚Öi simplific─â, din toate punctele de vedere, interven╚Ťiile chirurgicale.

ÔÇ×Acestea sunt cele mai importante investi╚Ťii f─âcute ├«n ultimii 15 ani la Spitalul Municipal Blaj din venituri proprii. Meritul apar╚Ťine exclusiv personalului medical, medici ╚Öi asisten╚Ťi medicali, care, ├«n urma serviciilor contractate ╚Öi realizate cu Casa Jude╚Ťean─â pentru Asigur─âri de S─ân─âtate Alba, au reu╚Öit, ╚Öi prin acest mod, s─â ├«ntoarc─â ├«n beneficiul pacien╚Ťilor serviciile medicale prestate. Aceste investi╚Ťii vor duce cu siguran╚Ť─â la cre╚Öterea calit─â╚Ťii actului medical ├«n spitalul nostruÔÇŁ, afirm─â managerul Spitalului Municipal Blaj, economist Iacob Suciu.

Din punct de vedere medical, cea mai important─â achizi╚Ťie pare a fi aparatul laparoscopic pentru chirurgie general─â, pentru care s-au pl─âtit 361.020 lei. Acesta func╚Ťioneaz─â de aproximativ dou─â s─âpt─âm├óni, a╚Öa cum ne-a declarat directorul medical al Spitalului Municipal Blaj, medicul Mihai Neme╚Ťi: ÔÇ×Avem un colectiv t├ón─âr care este interesat de aceste tehnici, sunt tehnici laparoscopice cu foarte multe avantaje ├«n ceea ce prive╚Öte chirurgia general─â, pacien╚Ťii beneficiaz─â de incizii relativ mici, trauma pacientului este mult mai redus─â, le fel st├ónd situa╚Ťia ╚Öi ├«n cazul complica╚Ťiilor ╚Öi a zilelor de spitalizare post-operatorii. Astfel, ├«n cazul unei apendicite rezolvate cu aparatul laparoscopic, pacientul poate p─âr─âsi spitalul ├«n 48-72 de ore de la interven╚Ťia chirurgical─â. Prima interven╚Ťie chirurgical─â laparoscopic─â a fost o apendicectomie realizat─â de doctorul Barabas, iar de atunci se fac ├«n mod cotidian interven╚Ťii laparoscopice la apendicectomii sau colecistectomii. Important de re╚Ťinut este faptul c─â ╚Öi la Blaj se fac opera╚Ťii chirurgicale de tipul ‘chirurgia cu laser’, a╚Öa cum sunt ele cunoscute popular.ÔÇŁ

├Än afara aparatului laparoscopic, Spitalul Municipal Blaj a achizi╚Ťionat deja un aparat de radiologie mobil pentru ortopedie (250.000 lei), o mas─â de opera╚Ťie pentru ortopedie (130.000 lei), care din momentul ├«n care va intra ├«n func╚Ťiune va permite rezolvarea cazurilor la Blaj, o sta╚Ťie de oxigen medicinal (225.000 lei), care va deservi ├«ntreg spitalul, ├«n timp ce pentru laboratorul de analize s-au cump─ârat un aparat biochimie pentru ioni (21.000 lei), un aparat electroforez─â automat (35.000 lei) ╚Öi un analizor automat coagulare s├ónge (80.000 lei). Au mai fost achizi╚Ťionate trei t─ârgi hidraulice (50.000 lei) pentru Sec╚Ťia UPU ╚Öi o lamp─â scialitic─â (32.000 lei). Urmeaz─â s─â fie achizi╚Ťionate un dep─ârt─âtor abdominal (10.000 lei) ╚Öi un aspirator chirurgical (10.000 lei), iar pentru sec╚Ťia pediatrie vor fi cump─ârate un detector de vene (30.000 lei) ╚Öi un monitor func╚Ťii vitale pentru copii (10.000 lei).

Investi╚Ťii s-au efectuat ╚Öi ├«n infrastructur─â. Astfel, a fost reamenajat spa╚Ťiul fostei centrale termice, ├«n care se va muta farmacia spitalului, conform noilor norme de autorizare, ╚Öi a mai fost achizi╚Ťionat─â o central─â telefonic─â nou─â, care deservi ├«ntreg spitalul bl─âjean (80.000 lei).

V─â reamintim, la ├«nceputul anului 2018, la Spitalul Municipal Blaj, a fost reinaugurat─â Sec┼úia Neurologie, cu 25 de paturi, care a fost modernizat─â, la cele mai ├«nalte standarde, tot din fondurile proprii ale unit─â╚Ťii medicale bl─âjene, lucr─ârile, care au durat trei luni, cost├ónd 150.000 de lei.

Clip to Evernote

Comenteaz─â

┬ę 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus