Silva Logistic Services si certificarea lantului de custodie

Certificarea managementului forestier este continuata prin asa numita certificare a „lantului de custodie”, prin care se urmareste sa se elaboreze mecanisme de urmarire a produselor lemnoase sau nelemnoase care provin din padurile certificate, de la sursa pana la consumator (cumparatorul final). Prin aceasta, se urmareste ca intreg traseul lemnului certificat incepand de la cioata si trecand prin transport, procesare primara, secundara etc., sa poata fi identificat si documentat, pentru a i se demonstra in orice moment provenienta.

In general, certificatul de management forestier include si certificatul de lant de custodie, prin care managerul forestier se angajeaza sa asigure identificarea lemnului certificat pana la iesirea din padure (important mai ales in cazul suprafete forestiere dispersate, in care padurile certificate se pot intrepatrunde cu cele necertificate).

Certificarea lantului de custodie reprezinta o necesitate pentru companiile care exploateaza, proceseaza sau comercializeaza material lemnos certificat is care doresc sa eticheteze aceste produse cu numele sau cu eticheta FSC.

Recomandari

Alte Articole